Dit ben ik

Mijn naam is Emiel Vork en als gediplomeerd levens- en loopbaancoach ontvang ik mensen in mijn praktijk in Woerden. Wat mij als coach uniek maakt komt door een combinatie van factoren:

Helpen
Ten eerste mijn intrinsieke behoefte om mensen te willen helpen. Ik ben opgegroeid in een huis waarin we altijd klaar stonden voor anderen. Deze opvoeding heeft er niet alleen voor gezorgd dat dit voor mij vanzelfsprekend is, het motiveert me ook echt als ik een ander op weg kan helpen.

Professional
Coaching is nog steeds geen beschermd vak. Doordat ik (na een hbo en master diploma) een gecertifieerde opleiding tot levens- en loopbaancoach heb gevolgd mag ik mijzelf een professional noemen. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd TMA professional en TMA Team professional. Door bewezen methodes toe te passen waarborg ik kwaliteit in mijn coachtrajecten.

Sensitief
Mijn (hoog-)gevoeligheid is een talent dat mij onderscheidt. Met een groot inlevingsvermogen begrijp ik snel wat een ander bedoeld, zelfs als deze persoon erg van mijzelf verschilt. Dit zorgt voor meer begrip maar is vooral handig om mee te kunnen denken in persoonlijke vraagstukken.

Van abstract naar concreet
Een andere eigenschap is dat ik abstracte of vage ideeën praktisch en nuchter kan vertalen naar bruikbare handvatten. Ik kan goed meezweven in spiritualiteit, gedachten of dromen, maar laat uiteindelijk de beide benen op de grond komen om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

(Levens-) ervaring
Met alleen theorie, diploma’s en goede eigenschappen ben je er nog niet. Door mijn nieuwsgierigheid heb ik veel kanten van de samenleving meegemaakt. Geleefd tussen steenrijken en straatarmen, gewerkt als hovenier, een master kunstacademie behaald, meer dan 10 jaar succesvol zelfstandig ondernemer geweest, gewerkt als begeleider van een zorginstelling en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat ik nergens meer van opkijk, een open geest heb en ieder persoon gelijkwaardig kan bekijken.

Niet alleen hoogtepunten maar ook de dieptepunten die ik overwonnen heb geven mij kracht. Het verlies van dierbaren, een burn-out, ziekte. Wanneer iemand midden in zo’n uitzichtloze periode zit hoop ik er te kunnen zijn, zoals er op die momenten ook iemand voor mij was.

In het kort

Ik ben 39 jaar oud en ik woon in Woerden met mijn vrouw en kinderen.

Vakdiploma’s

Levens- en loopbaancoaching (Bcoach)
TMA professional (TMA methode)
TMA Team professional (TMA team)

Huidige overige werkzaamheden:
TMAcoach.nl – talentcoach
Zorgkwekerij Haanwyck – begeleider dagbesteding
Stichting Pek Plek – mede-oprichter

Loopbaan geschiedenis:
Artwork Supply – bedrijfsleider
diploma’s:
HKU master – digital cultures
HKU bachelor – Digital video design
Grafisch lyceum Utrecht – grafisch design
Land- en tuinbouwschool Houten – landschapsinrichting

Het enige wat ik van je vraag is een open geest en zelfreflectie.
Dan zorg ik voor het begrip, de diepgang, de humor en de juiste vragen. 

Emiel Vork

Tussen de mensen

Midden in de samenleving. Niet snel onder de indruk. Ik heb twaalf jaar lang mijn eigen onderneming gehad (ontwerpbureau), het begeleiden van medewerkers motiveerde mij daarin enorm. Nu werk ik, naast het coachen, bij een zorgkwekerij om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te motiveren en te begeleiden in de dagbesteding. Lekker met de laarzen in de klei!

Deze ervaringen en kennis van vele lagen in de maatschappij vind ik cruciaal in mijn rol als coach. Het zorgt er voor dat naast de gevoelswereld en spiritualiteit ook nuchterheid, humor en een praktische aanpak een belangrijke rol in mijn methode spelen.

” Ik geloof in de kracht en energie die elk mens (en levend wezen) in zich heeft maar niet altijd benut.

Als ik deze, op welke manier dan ook, positief kan activeren is mijn missie geslaagd! “

Kwaliteit en vakkundigheid

Door het volgen van een geaccrediteerde opleiding loopbaan & levenscoach gevolgd (bij B-coach) met daarnaast diverse specialisatie opleidingen zoals TMA-professional kan ik garanderen dat ik het coachvak als professioneel kan uitvoeren.

Bewezen methoden
Het gebruik van wetenschappelijk bewezen testen en methoden om snel (on-)zichtbare en (on-)bewuste gedragspatronen, drijfveren, of angsten aan de oppervlakte te kunnen brengen vind ik in een coachtraject onmisbaar. 

Mezelf in 5 woorden

Coachstijl in 5 woorden